nuffnang

26 Jan 2013

saya tak tahu nak bagi tajuk apa :D


saya suka belon! erkkk tetiba 

hi selamat pagi korang,

selalunya i bila je klik "new post" , mula la ingatan nie teringatkan eh baju aku dah cuci belum?, omaaigod test malam esok!, kuiz minggu depan !, assingmnent aku tak siap lagi ! " eh kambing aku belum bagi makan lagi.heh *ada ke ?

gambar ini tiada kaitan antara hidup dan mati.


jadi i dengan senang hati   berat hati mula klik tanda pangkah . so, i pergi la basuh kain guna mesin basuh (perlu ke mention ) , bagi kambing makan nasi (kambing makan nasi ke ?) , copy paste buat assingment kawan, dah study untuk kuiz dan test .

jadi kepada mama and abah ,
janganlah anda risau kepada puterimu ini kerana puterimu sudah menyiapkan kerja yang perlu selesaikan . jadi lepak kat sini bila ada free time je. hewhew *berdaroh hidung korang baca . ayat tak boleh blah. kalah A samad Said. haa , boleh ganti tempat A Samad Said dah nie. hmm nak tukar nama la pulak jadi A.Elina Samak kena basuh 7 kali.heh

study, study ,study


nanti jangan la yer mama pegi inbox pesbuk sambil membebel dua bakul yer. hmm abah tak reti nak main pesbuk2 nie. mama je up to date ckit. heee

i dah cakap awal2 dah kat ma jangan bebel depan2 . nanti kang turun saham. hee . so dia inbox je la.

eh dah panjang pulak intro dia nie.
buat pengetahuan saudara sedari yer. nie belum masuk pendahuluan lagi nie.

haa nie baru nak start pendahuluan .

meh nak story cikit 

begini ceritanya

malam tadi i baru je balik test ECE. sebelum test tuh, bila je bukak pesbuk and twitter ramai je orang duk sebuk pasal test ece. good luck la, doakan supaya jawab test dengan baik

 so i pun nak post la satu.
"test ece, test ece,test ece ? apa aku nak jawab nie weyyy !

insyaallah

serius , makin lama i study makin tak paham pulak. eh kurang paham kata sir yusoff,lecture linear system i. bukan tak paham yer. i ulang lagi sekali.

 Dengan berat hati serta berat mata memandang lagi, i mula melangkah kaki ini ke dewan dengan membawa seribu impian yang tidak dapat ditunaikan . Test ECe mesti akan ku tempuhi !!

setiap langkah membawa sejuta satu erti . hoho


jadi bila kertas diedarkan dan boleh mula menjawab , i pun jawab dengan stail redha and berserah.

bajet stail cemgini lah i jawab test tadi. haaaa. padahal apa pen tak sure jawapan dia. eksenn je lebih.


dan bila je lecture umumkan masa sudah tamat. muka rakan-rakan i tak boleh blah semua. happy semacam je. macam nak celebrate je lepas test tuh. hamboi lepas test je pun. bukan final.

maap kak lisa sughi ghumaahh , saya curik gambar kak kejap yer sebab ekpresi muka akak sama dengan saya. *time abis test. yeayyyy!!! cepat je pegi hantar kertas kat depan . hehehe.... eeee tak sabar,tak sabar nak hantar kertghass niee!!!
ok dah habis , ceghita pasal test nie. makin dicerita makin tertekonnn rasanyer.

haa, baru-baru nie uoll i celebrated maulidur rasul. sambut dekat u. jadi kitorang join perarakan maulidur rasul. perarakan tuh start pukul 7.30 . tapi janji melayu katakan dalam pukul 8 lebih baru bermulanya majlis.

jadi ini kali kedua i join perarakan. yang first tahun lepas i join.



tema kitorang warna biru tau. thank god ! heee... i minat biru sebab tuh la bila je kolej umumkan yang tema kolej kitorang warna biru and merah i dah mula senyum sampai telinga. yes ! i know which baju kurung i will wear on that day .

eh wait ! where im looking ?? alahaaii patut kawan i bengang cakap i tak pandang kamera. then i answered: weyhh candid kan. candid hotak hang ... heh


 again i did look straight ! arghh... nampak cacat je kan. diorang bukan main lagi sengih bila nampk camera. i pulak ? pandang sebelah lain ... hoho . sorry guy.next time i'll not do it. 


time perarakan. we walked start from stadium until DA which is about 1.5 KM . 

me, ila and mama(dura), ila called dura "mama" i dont know why. maybe dura penuh dengan sifat keibuan. maybe . heee


at DA, please guys dont ask me DA stand for what. i tak ingat nama  penuh dia. heeee .. we just called it DA. so it DA tadaaaa. time nak tunggu penceramah datang .jadi apa tunggu lagi , bergambar la yer.. 


setakat tu jela i nak cerita. mengantuk dah. esok nak kena bangun awal sebab nak pergi teman kawan ambik ubat ulser and buasir kat klinik. heh. shhhhhh
*kalau jadila

p/s: maap yer jika anda tak paham dengan ayat i yang berbelit.untuk pengetahuan korang. i baru balik dari test jadi otak tengah mereng lagi.hee selamat tido! bye!

6 Jan 2013

microwave yang boleh membunuh.heh

i masak maggi ! 


hi.
saya suka makan maggi. hari-hari saya makan maggi. genap sebulan atau lebih mungkin rambut saya tinggal sedikit jika hobi saya ini terus berkekalan. jangang pernah cuba salahkan leukimia jika rambut gugur. asyik2 rambut gugur je sedikit mesti salahkan leukimia. kesian leukimia. insan yang tak berdosa .heh.

habis sapa aku nak salahkan kalau lagu nie jadiknya?
eh tak sabar pulak piah nie.
sabar piah oi. tengok tuh rambut nak gugur dah tuh piah. 

sila salahkan microwave yer tuan puan ,adik beradik sekalian semua. haa

aik dah bakpe nak salahkan microwave yer pulak ?

cuba anda berpikir sejenak... ting toong tinnnnggg

anda masak maggi mengunakan apa ?

dengan bangga nya  kak peah kita jawab "MICROWAVE LER"
buat apa tak guna jika pihak kolej bagi kemudahan itu.

tiba-tiba ada mencelah. eh saya guna air paneh pun buleh masek magghii kak leena?

dussss !! sebijik kasut melayang ke muka budak  inocennt tuh.*kak piah ler punya kerja. pantang katanya jika ada orang tak menggunakan kesempatan dah kemudahan yang ada nie.

contoh ?

masak magghi menggunakan MICROWAVE!

hidup microwave...!!!

tetapi ?!!

haish ada jugak tapinya "kata kak piah . 

ko nak makan kasut ke leena oi. 
nampakyer kak piah kita tak menyabar orang yer. patut ler sorang pom tak nak dekat.

eh ehehe

okeh ,apa yang i nak ceghita kat awak-awak nie yang tupperware i dah bengkak bengok akibat ular sakit perut tak masuk jamban. heh. 
jagalah hang incik microoowavee .hari nie hari hang takpe esok lusa hari i plak. huwaaa.. tuprerware biru kuuu

ini semua akibat microwave yang sekarang ini belum diketahui motif nya terhadap i.

jadi i nak dah buat bancian *bukan bencian, setelah dikaji selidik oleh pakar2 pembuat dan peminat maggi tersebut.persoalannya?

-adakah microwave itu mempunyai dendam terhadap saya sehinnga menyebabkan bekas tuperware saya tidak ke bentuk asal nya?

-adakah microwave mempunyai perasaan iri hati kepada saya kerana selalu makan maggi?

- dan yang terakhirnya, adakah saya pernah cuba merampas awek microwave sehingga dia membuat perlakuan sedemikian?

kenapa????


huh

5 Jan 2013

Elina ? sesi perkenalan diri dulu

hallo,
nama saya Nor Elina
anak kepada pakcik Saufi
umur saya 20 tahun
wawasan menjelang tahun 2013 saya ialah ingin mengubah sikap kurang malas saya.eh bukan malas. kurang malas .take a note yer tuan puan sedara sedari sekalian.


encik "please introduce yourself", nama saya elina. meh nak eja.. ELINA. bukan HELIZA.. eh ada sangkut paut ke?


wohaaaa, intro i dah macam nak introduce diri masa awal sem kuliah depan orang je bila ditanya "ok korang,sila nyatakan nama,umur dan wawasan sekali yer sebab kita nak masuk tahun baru.heh

sebenarmya i nak cerita pasal blog i nie. this is my second blog.
blog i yang first tuh i dah suruh arbod i tolong handlekan .
katanya tak lekang dek tangan nak menghandlekangggg. ganu ckit kanggg.
dear arbod,tuanmu ini officially bagi blog first tuh ke ebokk yer.muahhh
arbod? sejenis apakah itu?
kuey ke?

haaa salah yer tuan puan dato datin sekalianggg,
arbod is my kucing.amboi kau punya bahasa boleh dimamah pastu lempar dalam tong sampah. bahasa apa kau guna nie leena oi?

eh cik kiah kita dah naik angin dah , ala bahasa rojak ler cik kiah. kita boleh guna dalam blog je. dalam kelas bahasa melayu tak boleh. cikgu naik darah dengar. katanya fobia dengan bahasa rojak nie. kalau dengar je bahasa buah rojak nie rasa nak marah je kepada pengguna. jadi dengan ini saya hanya berkesempatan menggunakan ia dalam blog nie sahaja. harap tuan puan jangan naik darah plak yer.
 nanti darah tinggi. sape yang susah , tuan punya ler. i tak. hee

sebenarnya masuk perenggan nie i dah tak tahu lagi nak tulis pasal apa. hmm jap i nak pikir yer. haish tak payah ler . meh sini i tulis.korang baca.

1,2,3 ok go !

i amik engineering. tak ramai perempuan yang ambil bidang nie. jadi kalau dalam kelas kitorang sekarang nie pom paling ramai dalam 5 or 6 orang per kelas. paling sedikit 2 orang dalam kelas. haaa jadi kami2 ini dikelilingi oleh jejaka lah semuanyer dalam kelas.uhukkk

perenggan ke berapa?
sila kira sendiri. otak i tak boleh nak berfungsi. mungkin disebabkan i baru je lepas buat report lab. discussion tak siap lagi. i dah tak boleh nak pikir dah discussion tuh. soalan dia takterjawab oleh i. kalau lah dia tanya kucing hang ada berapa ekor kat rumah, sila nyatakan nama kucing anda. boleh la jugak i jawab
haa
dengan bangga pulak tuh nak jawab discussion cemgini.
nie ada ke patut tanya pasal inverting and non inverting. i pun buat experiment hari just main buat je. kalau result dia dekat benda yang bernama oscilloscope tuh lawa.  haa kira jadila tuh.


perenggan baru

meh nak tadah bekas. banyak sangat tuh air mata awak. besen ke baldi ? ha pilih yer? nak dua2. erkkk


esop i ada kuiz electronic. haish. MOSFET,JFET,BJT dan seangkatan dengannya itu membuat hidup i terumbang ambing. bila je dahku ini masuk ke kelas electronic untuk memahami seangkatan benda beralah nie. emosi mula la buat peragai. haish . katanya emosi tak setabil ghituhhh.

baiklah setakat ini sahaja lah yang i nak ceghita.malas nak tulis panjang-panjang. nanti marah pulak kawan kita yang lain yang nak masuk pertandingan esei paling panjang tuh. tulis cerpen pom boleh jugak .heh.

perengganggg penutup
sama2 lah kita akhiri hidup eh slot kita hari nie dengan memperbanyakkan doa kepada saya supaya boleh jawab kuiz esop agar tidak menjadi seperti ini.(syahdunya ayat) ~ "berdaroh idong kambing i baca". kata cik timah isteri pak abu bakar ali. rentung ali kena bakor kat pak abu nih.
ganeh jugak kambing you nie yer buleh plak baca blog i.



lalala... adakah korang seperti ini?meh nak bagi tisu.kesat air mata. air hidung pom tak mengalah jugak. mengalir seperti air hujan. air liur?