nuffnang

1 Feb 2013

kertas kiut yang mahal

kertas kiut yang mahal? apakah itu ?
entri ini ditujukan kepada stesen bas yang kiut miut serta penjual tiket bas yang lagi lagi lagi lagi la kiut serta liut melentok rebah tersungkur ke bumi. haaa , nampak tak betapa sayang nyer saya kepada stesen bas. tetapi ku sangka kan hujan tapi ribut di tengah hari.
nampak yer  perasaan stesen bas terhadap dahku tidak pernah nak berubah merjadi kubah empat segi tiga.heh
holohhh, nak merajuk la cemgini .

haish, tak paham la apa yang awok thulis nie. apa maksud awok nie leena?

first lemma clear one thing, haaa kertas kiut yang mahal. korang dapat agak tak apa tuh ?
TIKET BAS .
"dah bakpe awak panggil dia kertas kiut yang mahal", kedengaran chek bedah kita bertanya.
"saya jeles tau awak panggil kertas tuh kiut,nape awak tak paggil kita nie kiut jugak,kita nie kiut apaaaa" 
hamboi cik bedah.
iyer la cik bedah pom kiuuuuttt jugak lerr.*cakap sambil batuk2. nampok benor keihklasannya itu hanya 0.01 percent. heee
ok, meh i nak tukar ckit "just believe ur "tiket bas"and you will reach in ur hometown.

untuk pengetahuan kalian di sidang tak berapa nak hadirin,
selalunya kertas kiut yang mahal itu lah selalu selamatkan i yang terumbang hambing dilambung badai kus kus nie bila tiba je musim cuti sekolah, cuti raya cina, cuti buat sendiri.heh

tetapi kali ini, kertas kiut tuh tidak lagi menyelamatkan i. 
ini kerana tiket sudah habis dirembat orang. jadinya i tak terkesempatan untuk membeli. huwaaa
jadi i pun dengan senang   berat hatinya call mak dengan harapan setinggi gunung kinaballu. 
you brought "ticket " in my life .heh 

tuttt, tuttt
"hello ma, hmm sini ada beghita tak berapa nak baik ckit
tiket bas habis dah maaaaa", nak balek ngan ape nie? kang balek jalan kaki ada je dalam seminggu baru sampai umah"

mama i berfikir sejenak menggunak otak kanan and kiri agar idea datang..
puhhhhh

idea mula meneranjang keluar dari benak i.
"takpun gini la ma, ina balek dengan kawan je la tompang kereta tapi kena ikot diorang pergi gambang dulu.maybe balek lewat ckit kot.tapi ma,actually orang tak nak pegi sebab ada hal lain and kena balek awal jugak"*nada sedih nih .

tiba tiba mama i cakap , hmm kalau gitu nanti mama and abah jela pergi amek.

homaiggoooD! 
yeayy! tak kusangka plan ku menjadi.. yeayyyy! abah datang ambik , abah datang amek.heee *terharu!


PLAN I MENJADI !!!
SUKA SUKA SUKA


and lastly, mak i tanya eh ada bakpe kena balek awal, ada hal apanya?

i said: da janji dengan salwa nak pegi beli no digi sama-sama. heee

my mom like !!@$%%^ hmm ok. 


so bye2 tiket bas, i tak perlukan you buat masa nie.
haaa, meh ckit i nak hembus tiket nih.. puhhhhhhh puhhhhhhhhhh. adoi semput pulak