nuffnang

2 Mar 2013

Bila stress datang menjelma

helehh, buat muka terkejut letew. i tahu la i jarang update entri. takyah lah buat muka terkejut cengini. 

bila je kubuka new post
pasti ku akan tekan "X" balik
bila je ku klik new post
pasti ku pangkah balik
bila je kubuuuu PANG !!
haaaaa
dah naik darah dah kak kiah nie baca entri pendahuluan kau elina oii
gambar nie takde kaitan antara hidup dan mati

maka berdaroh la hidung si elina ini bila dilempang oleh kak kiah yang panas barang *katanya famili dia semuanya berdarah panas. haa sebab gitu la dia selalu je lempang orang bila je dia bengang. 
kalau boleh hobinya itu melempang orang.penyakit keturunan katanya. leeeemmpanng orang adalah hobi kak Kiah.

oleh kerana hobinya suka melempang orang tidak kiralah tua, muda besar kecil habis dilempangnya. haa ganeh tak kak kiah kita.

10 tahun yang lepas, masa itu kak kiah baru je masuk form 1, bila je cikgu suruh buat karangan .oleh kerana terlalu minat yang sangat mendalam kepada hobinya yang satu tiada dua and tidak berbelah bahagi.hamboii bahasa.tak menahan yer kau helina saufi !eh eh sambung pasal kak kiah.
 Tajuk karangan kak kiah adalah MELEMPANG ORANG ADALAH KERJA SAYA.
haaa... mendalam kang minat kak kiah tuh.

PANGGG !!

hadddoiii

eh kenapa kau pegi ceghita kat orang pasal kak kiah nie. malu la kak kiah. kan habis orang tahu pasal hobi kak kiah. biar engkau je la tahu pasal hobi nie. takkan orang lain pom nak gitahu semua.

nie habis saya dah tercakap nie camne kak kiah.

arghh kak kiah tak kira, hang keno tarik balik jugak cerito tuh.
heh?

okeh2

kenkorang semua, anggap jela yer i tak kasi tahu pasal hobi kak kiah tuh yer "melempang orang" eh teroyappp pulak. hehe.

kak kiah : smileee *__^

haaa back to our entri.eh
ahhh lantaklah . otak i pun dah tak berapa nak betul sekarang nie. i dah tak boleh nak lepas sokmo dekat blog kesayangan nie. apatah lagi nak hupdate setiap hari. hmm jawabnyer  tak lah kannggg. hesingment , kuiz, test, tuh belum lagi revisionggg bab yang lepas2. haishh macam mana la i nak hidup bahagia di samping suami tercinta.heh. eh tak tak. gini. macamana la i nak hidup dengan bahagia . heee
peace no war !


so sini nak habak,
uolllss , test i tiap2 minggu hade. every thursday uollss
habis la i. dah takboleh pegi pasar malam.
heh


iyer la pasar malam setiap khamis je. 
heeee
anrghh lantak la dengan pasar malam. baru tak habis cikit duit haku nie .
nie tengok je makanan semua nak. kalau boleh sekali dengan mak cik,pak cik, adik hensemmgg, abang hencemgg kecuali nyahh ler nak  beli sekali. lepas tuh bawak balik. heee


so disitu ternampak sangat jelas lah sangat amalan syaitonnn mempengaruhi hidop kita. haa watak ustazah mula menjelma sekejap dalam diri i. 

cubalah korang bayangkan 
bila je kita pegi ke pasar malam, pastu tengok ayam menari golek- golek atas bari api(ayam golek) , ayam berendam(ayam goreng) , ayam  warna merah(ayam madu) haaa. tak ke naik nafsu makan tuh. tanpa kita sedari kaki tangan serta tidak ketinggalan sekali mulut kita mula lah bermain peranan disitu.
abang, nak ayam madu 2 ketul yer(peranan mulut) and then bagi duit(peranan tangan) and blah dari gerai itu(peranan kaki)*gerai lain pulak.sama je procedure yer.

haa see, betapa kakitanganmulut dapat bergerak dalam satu masa.

good joob !

pastu bawak balik, then makan sekejap dah kenyang pastu makan lain yang beli belum lagi sentuh.haa kang membazir.

okay enough
i pun dah tak nak membebel pasal nie lagi. just untuk peringatan untuk diri i nie*yang suka sangat membazir.haishh. takleh tengok makanan sedap ckit.mulalah tuh tunjuk2.

need a change !! take a note

so, another story 

hmm malam tadi dari pukul 8 untill sekarang.
have you ever wonder what im doing?

tingggg tongggg

haaaa,
stalk !!

yessss!!
stalk facebook uolllsss

actually i jarang sangat  nak stalk fb orang nie,melainkan dia tuh model, orang hot and spicy btw saya mengidam nak makan kfc.
eh eh back to our story.

ok 
but this night!!
i and my friend nadiah(nad*nama glamour) but im use to call yah or k.yah. dont ask me why im calling her  with her special name (k.yah.) .im just feel very respect to her and when i just call her yah ,i felt something missing. haa maybe there is no kak?

maybe .
haa
btw im use too and sometime she call me kak na
and at the same time when  she call me with that "an honour name" ,the other friend was like !@##$%%
eh leena ,hmm kau umur berapa hah ? and why she call you in that way ?
hello kami nie sebaya ok. 

NAMA MANJA kot. choiii ler korang nie.haha

haaa, ok 
this time Yah sangat esaitedddd oullss.
sebab?

hmm kitorang stalk pasal nyah 
erkk i ulang sekali lagi

lelaki yang berkelakuan sebagai perempuan(maknyah). *eh betul ke definisi saya ni. nanti tak pasal2 kena marah oleh cikgu bahasa. yerkkk


hmm uollsss
kalau nak tahu, nyah sekarang nie lawa giler. makin lawa dari uolsss tau. Yah tengok pom asyik dok puji je sokmo. jeles i tau. takde pulak dia nak puji member dia sebelah nie. haihh.gurau je.

oklah i dah nak chow luh. badan dah berpeluh sangat nie. baru je lepas bermain badminton dengan roomate and classmate circuit. punya la tak leh bla skill masing2. kalaulah Chong Wei tengok nie boleh meratap beliau.

P/s : ada dua test lagi sedang menanti . yerkkkk!! stresss !

lot of love
EL (haish nie pengaruh dari drama setia hujung nyawa ler nie. eh.)
ahhh lantak ar
nama i elina kot. so singkatan el... heehe
peace yaww !! selamat malam and please guys pray for Lahad DATU.



No comments: